preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 10. 2010.

Ukupno: 498097
Ovaj mjesec: 2903
Ovaj tjedan: 9
Danas: 9
vijesti

KNJIŽEVNI SUSRET

Dana 16. svibnja 2018. godine našu je školu posjetio profesor Ivan Sinovčić, sisački kroničar i pjesnik te održao predavanje za naše učenike i profesore o zavičaju i kako voljeti svoj zavičaj.
Predstavio je Posavinu slikom i riječju, ali i svojim pjesmama koje su čitali učenici naše škole.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2018. 19:52

ZVJEZDICE EUROPSKOG NEBA-ITALIJA

Europski tjedan održava se svake godine u svibnju u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske. I ove godine priključili smo se ovoj manifestaciji predstavljajući Italiju. U prostoru ugostiteljskog praktikuma jelo se, pila se kava, plesalo, pjevalo, glumilo, ali i naučilo čitav niz zanimljivih informacija o Italiji. Održano je i natjecanje u pripremanju pizza na kojem je najboljom proglašena pizza Maira Bajramija iz 2.a razreda.
U programu su učestvovali kuhari, konobari, članovi plesne i dramske skupine, zajedno s mentorima.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2018. 09:29

20. SMOTRA UGOSTITELJSKIH ŠKOLA

20. smotra ugostiteljskih škola Splitsko-dalmatinske županije i gostiju održana je u Komiži na otoku Visu 11. svibnja 2018. godine.
Našu su školu predstavile učenice Marija Komljenović, 3.a i Ivana Janeković, 2.b.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 5. 2018. 19:56

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA

Učenici 4.f1 i 4.f2 obilježili su Međunarodni dan sestrinstva 11. svibnja 2018. godine na Gradskoj tržnici Sisak te tržnici Kontroba u Željezari. Tom prigodom učenici su, zajedno sa svojim mentorima Katarinom Mišković, Ivanom Lovrićem, Marinom Štrok i Vesnom Herceg, prisutnim građanima mjerili krvni tlak i razinu šećera u krvi. Akcija je provedena u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara, Podružnica Sisak i Općom bolnicom „Dr.Ivo Pedišić“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 5. 2018. 19:25

Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama

Dana 09.05.2018.g. učenici 4.f1 i 4.f2 razreda odslušali su predavanje Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ o projektu „Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama“.
Učenici su upozati s načinima podrške starijim osobama s ciljem kako da prepoznaju, preveniraju i postave se u situacijma obiteljskog nasilja nad njima.
Predavanje je održala dr.sc. Daša Poredoš Lavor.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 5. 2018. 11:29

POSJET CENTRU ZA REHABILITACIJU SILVER

Učenici 4.f1 i 4.f2 razreda 08.05.2018.g. posjetili su Centar za rehabilitaciju – Silver u pratnji razrednika Vesne Herceg i Ivana Lovrića te svojih predavača Valentine Vuković i Katarine Mišković.
Centar za rehabilitaciju Silver je ustanova socijalne skrbi jedinstvena u ovom dijelu Europe koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi).
Cilj posjete je bio upoznati učenike s rehabilitacijskim programom, programom tehnike bijelog štapa, korištenja elektronskog uređaja Tom Pouce te programom svladavanja svakodnevnih vještina (briga o sebi, prostoru, nabavka i priprema namirnica…).
Posjeta je obuhvatila prikaz edukativnog video materijala, kratko predavanje, razgledavanje Centra, demonstraciju vještina terapijskog psa, isprobavanje naočala koje prikazuju različita oštećenja vida te hodanje uz psa vodiča s povezom na očima.
Nakon edukacije u CRZ Silver učenici su slobodno vrijeme proveli u Muzeju iluzija.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 5. 2018. 11:25

PREDAVANJE O KRONIČNIM RANAMA

U petak 04.05. posjetila nas je Ida Kovačić Karapandžić iz Stoma medicala te učenicima 5.f razreda održala predavanje na temu"Kronične rane i pravilno zbrinjavanje istih".
Učenici su slušali o kroničnim ranama, kako pravilno previjati kronične rane, koje obloge se koriste kod koje rane te kako napraviti samu procjenu. Nakon predavanje održana je i radionica na kojoj su učenici dobili zadatke da prepoznaju ranu, naprave njenu procjenu te odaberu ispravne obloge.
Učenici su bili sa mentorima Larisom Bosnić, bacc.med.techn, Ljiljanom Zaplatić, bacc.med.techn. te Andrejom Jagić, bacc.med.techn.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2018. 13:48

SKOK U ZNANOST

Učenice 2.g razreda Ana Brleković, Lara Malović, Marija Sušilović, Elizabeta Tadić i Nadia Vujnović, članice Biološke grupe, pod vodstvom profesorice Angeline Adamović održale su u srijedu 2.5.2018. u Dječjem odjelu NKČ „Vlado Gotovac“ predavanje i radionicu na temu evolucije života na Zemlji.
Predavanje i radionica održani su u sklopu projekta Skok u znanost u kojem sudjelujemo već petu godinu. Tema ovogodišnjeg Skoka u znanost je Početak i kraj. Predavanju i radionici prisustvovali su učenici 1.a i 1.b razreda OŠ 22. lipnja.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2018. 13:45

Stručna posjeta „Sobi čuda“ 5.f razreda

02.05.2018. godine učenici 5.f razreda, smjer medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, posjetili su „Sobu čuda“, iza čijeg se naziva krije prva soba za terapiju senzorne integracije za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i invaliditetom.
Učenike je s ciljevima otvaranja „Sobe čuda“ upoznala voditeljica projekta Aleksandra Milković, a to su osposobiti djecu i mlade za samostalan život, odnosno smanjiti kod djece s teškoćama u razvoju senzorno integrativnu disfunkciju – postići da se sa stimulacijom čula omogući djeci i mladima s teškoćama u razvoju da probude svoje potencijale i uspostave emocionalnu ravnotežu te da mogu normalno funkcionirati u svakodnevnim aktivnostima.
Pogledali su film o terapiji koja se provodi i nastanku prve takve sobe u našoj županiji.
Učenici su posjetu ostvarili u sklopu projekta „Maturanti i humane vrednote“, a s njima je na predavanju bila Ljiljana Zaplatić.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2018. 13:41

STRUČNA EKSKURZIJA U POREČ I UMAG

Naši učenici 3.a i 3.b razreda (ugostitelji) proveli su 28. i 29. travnja u dvije naše pozate turističke destinacije. U pratnji svojih razrednica Irene Krajcar Pelc i Jasmine Kaurić i stručnog učitelja ugostiteljstva Maria Kastmilera obišli su naše poznate hotele u Umagu i Poreču.
U Poreču su obišli hotele Plave lagune – Albatros i Delfin, a u Umagu hotele Istra turista – Sol Garden Istria i Sol Sipar. Stručni vodiči upoznali su ih s poslovanjem ovih hotela, načinom i uvjetima rada te odgovorili na pitanja zainteresiranih učenika.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2018. 12:18

DRŽAVNO NATJECANJE FRIZERA

Na državnom natjecanju učenika frizera održanom u Velikoj Gorici 19. i 20. travnja 2018. godine naša je učenica Ana-Marija Konjević osvojila 2. mjesto. Za natjecanje ju je pripremala njena stručna učiteljica frizerstva Željka Markota.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 4. 2018. 12:12

STRUČNA EKSKURZIJA U ZAGREB

Učenici 1.f i 1.g razreda proveli su 25. travnja 2018. godine u Zagrebu. Posjetili su Hrvatsko narodno kazalište i Tehnički muzej. U pratnji svojih razrednika, Željke Marelj i Hrvoja Kovačića, te stručnih voditelja upoznali su dio kulturne baštine grada Zagreba, proširili svoje znanje o razvoju tehnologije tijekom povijesti te upoznali osnovne pojmove iz astronomije i snalaženje na noćnome nebu.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 4. 2018. 18:45

PREDAVANJE O TRGOVNI LJUDIMA

Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova Policijske uprave sisačko-moslavačke i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Sisak održali su 25. travnja 2018. godine predavanje o trgovini ljudima za učenike završnih razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 4. 2018. 08:45

NATJECANJE U IZRADI PREDMETA OD RECIKLIRANOG MATERIJALA

Proteklog tjedna organizirano je natjecanje u izradi predmeta od recikliranog materijala u sklopu projekta Očuvanje okoliša i zdravlja. Učenici su imali zadatak osmisliti i izraditi svrhovit predmet od više recikliranih materijala. Natjecanje je bilo izuzetno zanimljivo te su učenici, predstavljajući svoje predmete, pokazali kreativnost i maštovitost. Osim izrade predmeta, učenici su sudjelovali i u kvizu znanja u kojemu su pokazali koliko znaju o ekologiji i zbrinjavanju otpada. Najbolji timovi nagrađeni su nagradama od recikliranog materijala.
Ciljevi aktivnosti su razvijanje svijesti o utjecaju otpada na okoliš i zdravlje, prihvaćanje pozitivnih i aktivnih stavova prema svojoj okolini, promicanje i usmjeravanje aktivnosti učenika koje doprinose jačanju svijesti i odgovornog ponašanja u zaštiti i očuvanju prirode, promicanje stvaralačkog rada i kreativnosti.
Natjecanje su osmislile i realizirale Larisa Bosnić, strukovni učitelj zdravstvene njege i Angelina Adamović, prof. biologije i kemije.
Izložba predmeta od recikliranih materijala može se pogledati do kraja tjedna u prostoru ispred učionice br. 1.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 4. 2018. 12:16

POSJET ZAVODU ZA HITNU MEDICINU

Učenici 4.f1 razreda, smjer medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege posjetili su 23. travnja 2018. godine Zavod za hitnu medicinu u svrhu što kvalitetnijeg nadopunjavanja vježbi iz predmeta Hitna medicinska pomoć, koje se izvode u školskom kabinetu.
Učenici su posjetili ambulantu, medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu i edukacijski centar Zavoda. Tijekom posjeta učenici su upoznati s načinom rada i organizacijom, opremom koju koriste hitni medicinski timovi (defibrilatori, respiratori, ruksak za reanimaciju, lijekovi u hitnoj medicini, videolaringoskop, laringoskop, supraglotička pomagala, intraosealni pištolj). Imali su priliku proći radionicu ABCDE pristupa te im je omogućena i simulacija zaprimanja telefonskog poziva u medicinskoj prijavno-dojavnoj jedinici.
Učenici su posjet odradili u pratnji strukovne nastavnice Vesne Herceg.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 4. 2018. 12:54

PRVI SAJAM ZDRAVLJA U TOPUSKOM

U sportskoj dvorani Top-Termi u Topuskom, 19. travnja 2018. godine, uz sudjelovanje Srednje škole Topusko, Lječilišta i Top-Termi kao i niza zdravstvenih i ustanova socijalne skrbi, gospodarskih subjekata, udruga i Zajednice proizvođača Sisačko-moslavačke županije, održan je prvi Sajam zdravlja.
Sajam zdravlja, uz predstavljanje zdravstvenih ustanova, ali i niza proizvođača zdrave hrane, u svojem je programu imao i predavanja s područja zdravlja, ekologije, prehrane i baleoloških osobitosti termalne vode i ljekovitog blata Lječilišta Topusko.
Sajam zdravlja posjetili su i učenici naše škole, četvrti razredi smjer medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege sa svojim predavačima Ivonom Crneković, bacc.med.techn. i Vesnom Herceg, mag.med.techn.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 4. 2018. 20:02

Dan otvorenih vrata 20. travnja 2018.

Opušten, dinamičar, zabavan i raspjevan Dan otvorenih vrata u našoj školi...

Kako nam je bilo, pogledajte u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 4. 2018. 15:14
» Arhiva naših vijesti    
 


Obavijesti

Facebook

Tražilica

Informacije za učenike

POPIS LEKTIRE (.pdf)

RASPORED VJEŽBI ZDRAVSTVENE NJEGE (.pdf)


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Dokumenti

POPIS UDŽBENIKA za šk. god. 2017./2018. (.pdf)

PRAVILNIK o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE

STATUT ŠKOLE

PLAN klasifikacijskih oznaka i brojčanih oznaka za 2018.


Linkovi
preskoči na navigaciju