preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 10. 2010.

Ukupno: 484840
Ovaj mjesec: 3070
Ovaj tjedan: 854
Danas: 81
vijesti

DONACIJA PARKA PRIRODE LONJSKO POLJE

Park prirode Lonjsko polje jedno je od zaštićenih područja naše županije. Obiluje biljnim i životinjskim vrstama, od kojih su mnoge zaštićene i autohtone. Na području parka nalaze se i europsko selo roda Čigoč te ornitološki rezervati Krapje đol i Rakita. O prirodnim i kulturnim bogatstvima Lonjskog polja te sadržajima koje pruža možete se informirati u školskoj knjižnici putem biltena Lonjskog polja, a možete besplatno preuzeti i novi broj novina Čardak.

Ovim putem zahvaljujemo djelatnicima PP Lonjsko polje Edvardu Bogoviću i Davoru Anzilu, koji su omogućili donaciju ovih materijala.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 2. 2018. 13:35

POSJET UČENIKA 8. RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE VIKTOROVAC

U sklopu aktivnosti promocije naše Škole 21. veljače 2018. godine posjetilo nas je dvadesetak „osmaša“ Osnovne škole Viktorovac u pratnji učiteljice Ivane Rakas. Obišli su naše medicinske praktikume, sportsku dvoranu, pogledali izložbu Harryja Pottera u knjižnici, zavirili kroz mikroskop u laboratoriju, odabrali frizure u frizerskom praktikumu, sve lijepo zapakirali u praktikumu prodavača, a kako šećer dolazi na kraju tako su se i naši gosti zasladili delicijama koje su im pripremili i servirali naši učenici ugostitelji.

S veseljem očekujemo i osmaše ostalih škola našeg grada i županije.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 2. 2018. 20:23

Harry Potter u našoj školi

13. veljače 2018. u školskoj knjižnici predstavljena je kolekcija knjiga Harry Pottera profesora Damira Tonkovića. Ravnateljica Škole, pedagoginja Koraljka Porić, prigodnim riječima otvorila je izložbu knjiga.
Gost programa bio je bivši učenik naše škole, glumac Marko Hergešić, koji nam je svojim umijećem približio lik Harry Pottera.
Svoje poznavanje predstavljene knjige pokazali su naši učenici u kvizu: Tko zna više o Harryu.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Marenić  datum: 15. 2. 2018. 09:48

11. Smotra „Dani e-medica“

Ove godine održana je 11. Smotra „Dani e-medica“, nacionalni projekt koji povezuje sve zdravstvene škole u jedinstvenu zajednicu uz poticanje razmjene iskustava, znanja i promoviranje uporabe novih tehnologija.  

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2018. 12:01

U znaku ljubavi

12. veljače u Kazalištu 21 učenici naše škole ispričali su nam svoju priču o ljubavi pod vodstvom profesorice Tanje Vadle. Stručna nastavnica Željka Markota zaslužna je za predivne frizure, a profesorica Branka Vidović Kostelac za plesne izvedbe učenika. Uživali smo u svakom trenutku. Kroz pjesmu, ples i priču vratili smo se u osamdesete godine i prisjetili se nezaboravnih pjevača, grupa, pjesnika... Svi oni, naravno, pjevali su o ljubavi.
Na kraju programa ravnateljica, pedagoginja Koraljka Porić zahvalila je svim sudionicima, učenicima i njihovim roditeljima, na trudu i vremenu koje su uložili.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Marenić  datum: 13. 2. 2018. 20:13

IZVJEŠĆE O PROVEDENOJ AKCIJI POVODOM SVJETSKOG DANA BOLESNIKA

Učenici 4.f1, 4.f2 i 5.f razreda obliježili su 8. i 9. veljače 2018. Svjetski dan bolesnika zajedno sa svojim mentorima u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ i Domu zdravlja Sisak, na lokaciji Augusta Cesarca 109.
Učenici 4.f1 i 5.f razreda s mentorima Ljiljanom Zaplatić, Marinom Štrok i Katarinom Mišković proveli su akciju mjerenja krvnog tlaka, mjerenja tjelesne težine, visine i opsega te su računali indeks tjelesne mase, dok su učenici 4.f2 razreda s mentoricom Jelenom Lučan mjerili krvni tlak i šećer u krvi.
Akciji su prisustvovale i Danijela Škvorc, glavna sestra Bolnice te Alma Pisarić glavna sestra kirurgije, a u Domu zdravlja patronažne sestre Anja Bazina Zgurić i Matea Marković.

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 2. 2018. 12:46

BITI VOLONTER

U prostorima naše škole provedena je informativno-edukacijska radionica “Biti volonter“ za učenike medicinskog usmjerenja. Sudjelovali su učenici 4.f1 i 4.f2 razreda.
Cilj radionice je uključivanje u volonterske programe na području naše zajednice.
Predavanje i radionicu održali su koordinatorica volonterskog centra Martina Jambrović i predstavnik Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača, Alen Breček.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 2. 2018. 20:23

NATJEČAJ za radno mjesto Vijest ima dokument u privitku

  • Nastavnik/ca Estetike i umjetnosti, jedan izvršitelj/ica na neodređeno nepuno radno vrijeme 2 sata ukupnog radnog vremena tjedno, uz probni rad u trajanju 3 mjeseca
  • Nastavnik/ca Povijesti hrvatske kulturne baštine, jedan izvršitelj/ica na neodređeno nepuno radno vrijeme 7 sati ukupnog radnog vremena tjedno, uz probni rad u trajanju 3 mjeseca
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 2. 2018. 07:00

HUMANITARNA AKCIJA 1.F RAZREDA

Učenici 1. f razreda sa svojom su razrednicom, profesoricom Željkom Marelj, organizirali i 7. veljače 2018. godine proveli humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za potrebite prodajom raznih „osobno izrađenih slastica“.

Slike s humanitarne akcije možete pogledati u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 18:04

BROŠURA „INTERVJU S RODITELJIMA – ODGOVORI KOJE JE DOBRO ZNATI“

Zbog rastuće dostupnosti proizvoda koji sadrže nove psihoaktivne tvari te visokih rizika koji se povezuju s njihovom konzumacijom Radna skupna za Sustav ranog upozoravanja u slučaju pojave novih psihoaktivnih tvari u Republici Hrvatskoj uobličila je brošuru „Intervju s roditeljima – odgovori koje je dobro znati“, kako bi roditelji bili informirani o toj pojavi.
U brošuri će roditelji naći osnovne informacije o tome što su nove psihoaktivne tvari (nove droge), u kakvim se oblicima pojavljuju, gdje se iste mogu nabaviti, koji su učinci i štetne zdravstvene posljedice konzumacije novih droga te kako prepoznati trovanje novim psihoaktivnim tvarima. Navedeni su i savjeti roditeljima kako na vrijeme uočiti i spriječiti problem vezan uz konzumaciju novih psihoaktivnih tvari te kako razgovarati s djetetom o novim drogama i štetnim posljedicama njihove konzumacije.
Brošura je dostupna na linku: Intervju s roditeljima – odgovori koje je dobro znati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 13:04

Predavanje o zaštiti krajobraza

Članovi Biološke grupe i učenici 2.f1, 2.f2 i 2.g razreda 6.2.2018. sudjelovali su na predavanju o zaštiti krajobraza. Predavanje je održala Kata Benac, djelatnica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije.
Učenici su čuli vrijedne informacije o vrstama krajobraza i važnosti njegove zaštite. Poseban naglasak stavljen je na Zrinsku goru, važan lokalitet naše županije zbog bogate povijesti i kulturne baštine, ali i prirodnih vrednota. Zrinska gora je nalazište raznih ruda, starih utvrda i gradova, očuvane tradicionalne arhitekture i prostor bogat brojnim endemskim, zaštićenim i ugroženim vrstama. Zrinska gora zaštićeno je Natura 2000 područje kao područje očuvanja značajno za vrste (vuk, žuti mukač i gorski potočar) i stanišne tipove.
Predavanje doprinosi prepoznavanju materijalnih i nematerijalnih vrijednosti kao resursa i potencijala za planiranje budućeg održivog lokalnog i regionalnog razvoja.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Marenić  datum: 6. 2. 2018. 21:26

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

30. siječnja u našoj školi održano je predavanje povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta. Toga dana, 27. siječnja 1945. godine, Crvena armija oslobodila je 7500 zatvorenika iz logora Auschwitz. Na strašne događaje tijekom 2. svjetskog rata, masovna ubojstva nevinih civila, nacističke logore, podsjetili su nas učenici 3. g razreda pod vodstvom profesorice povijesti Danijele Margušić.
Srednja škola Viktorovac uključena je u Projekt Šafran od 2009. g. Na ovaj način učenike upozoravamo na opasnost od diskriminacije i važnost tolerancije. Žuti šafrani, koje svake godine sade naši učenici, simboliziraju žutu zvijezdu koju su Židovi morali nositi pod nacističkom vlašću, a cvijeće nas podsjeća na svu djecu koja su izginula. 

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Marenić  datum: 1. 2. 2018. 09:38

ŠEĆERNA BOLEST KOD DJECE

Predavanju Šećerna bolest kod djece, u organizaciji Dijabetičkog društva grada Siska, prisustvovali su 29. siječnja 2018. učenici 4.f1 i 4.f2 razreda u pratnji svojih mentora. Predavanje je održala prim. Lavinia La Grasta Sabolić, dr. med. iz Kliničkog bolničkg centra Sestre milosrdnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 1. 2018. 22:00

PRAKTIKUM ZA PRODAVAČE

Učenici Srednje škole Viktorovac dobili su još jedan opremljeni praktikum – praktikum za prodavače. Najveće trgovačko poduzeće na području Sisačko-moslavačke županije, Lonia d.d. iz Kutine, pomogla nam je svojom donacijom u opremanju praktikuma u kojem će naši učenici, budući prodavači, stjecati osnovne vještine svoje struke.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 1. 2018. 14:03

NATJEČAJ za radno mjesto Vijest ima dokument u privitku

  • Nastavnik/ca strukovnih predmeta iz područja farmacije, jedan izvršitelj/ica na neodređeno puno radno vrijeme, uz probni rad u trajanju 3 mjeseca
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 1. 2018. 07:00

DODJELA NAGRADA ZAKLADE ISKRA

U srijedu 24. siječnja 2018. godine župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Žinić i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak uručili su nagrade Zaklade Iskra za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije učenicima koji su se posebno istakli svojim radom tijekom prethodne godine. Dodjeli nagrada prisustvovao je i Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko-moslavačke županije.

Srednja škola Viktorovac bila je domaćin ovome događanju, a ravnateljica Škole, pedagoginja Koraljka Porić, čestitala je nagrađenima te se zahvalila predstavnicima Županije na ukazanoj časti da upravo naša škola ugosti one koji su se posebno istakli savjesnim i požrtvovnim radom.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 1. 2018. 11:22

Dragi učenici!

Obavještavamo vas da smo započeli s prikupljanjem vaših likovnih radova i svih ostalih oblika vaših rukotvorina za veliku školsku izložbu koju planiramo u proljeće.
Vaše radove možete ostaviti profesoricama u pedagoškoj službi, psihologinji Dubravki Glavinić i pedagodinji Marijeti Hammer.

Za više informacije pogledajte rubriku Školska vijeća → Vijeće učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 1. 2018. 20:46
» Arhiva naših vijesti    
 


Obavijesti

20 GODINA S HARRY POTTEROM

Izložba u školskoj knjižnici - od 13. veljače do 23. veljače 2018.


Facebook

Tražilica

Informacije za učenike

POPIS LEKTIRE (.pdf)

RASPORED VJEŽBI ZDRAVSTVENE NJEGE (.pdf)


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Dokumenti

POPIS UDŽBENIKA za šk. god. 2017./2018. (.pdf)

PRAVILNIK o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE

STATUT ŠKOLE

PLAN klasifikacijskih oznaka i brojčanih oznaka za 2018.


Linkovi
preskoči na navigaciju