2024-05-07 13:14:03 Biti kuhar nije lako kao što izgleda Raditi kao kuhar ili konobar - što je bolje? Jedan intervju s učenicom konobarskoga smjera već smo objavili. Ako vas zanima koje su prednosti kuharskoga smjera, pročitajte intervju u nastavku! Franka: Dobar dan! Možeš li se ukratko predstaviti? Sebastijan: Ja sam Sebastijan Sekereš, idem u 2.a razred (smjer: kuhar). Odabrao sam taj smjer zato što od malih nogu volim kuhati. Franka: A kako ti je u školi? Sebastijan: Škola je super zbog velikih učionica i praktikuma. Uvijek vlada dobro raspoloženje. Franka: Bi li nešto mijenjao u školi? Sebastijan: Hm, promijenio bih samo vrijeme početka nastave, tako da ne krećemo u 8 ujutro nego kasnije. No to se ne može promijeniti. Franka: Kakvo je društvo u školi? Sebastijan: Društvo u školi je razigrano, kao i u svim drugim školama. Franka: Kako bi opisao svoj smjer? Sebastijan: Rekao bih da je dovoljno dobar da bih se njime bavio i u budućnosti. Malo je naporno, ali to sam htio, zarada je uvijek visoka. Franka: Kakvi su profesori? Sebastijan: Profesori su odlični, uvijek ima iznimaka, ali sviđa mi se njihov način rada. Franka: Što bi poručio budućim generacijama? Sebastijan: Rekao bih im da ne upisuju ovaj smjer ako im se taj posao ne sviđa jer biti kuhar nije lako kao što izgleda. Franka: Kakav je odnos profesora i učenika? Sebastijan: Odnos između profesora i učenika u ovoj je školi odličan. Opet kažem, ima iznimaka, ali to je rijetkost. Franka: Što ti je draže i lakše: stručni predmeti (praksa, kuharstvo) ili teorijski (svi ostali)? Sebastijan: Draži su mi stručni predmeti jer dobivamo iskustvo i znanje, ali nažalost, imamo više teorijske nastave pa je to nekima problem. Franka: Bi li mijenjao nešto u školi i zašto? Sebastijan: Volio bih da imamo više nastave u prirodi i više izleta. Bilo bi dobro da imamo više praktične nastave tako da znanje upotpunimo iskustvom. Franka: Hvala ti na razgovoru i sretno dalje! Sebastijan: Nema na čemu.
Intervju odradila: Franka Primec, 1.A |
Srednja škola Viktorovac |