"Širenje komepetencija u ugostiteljstvu kroz europsko iskustvo"
Projekt "Širenje komepetencija u ugostiteljstvu kroz europsko iskustvo" namijenjen je učenicima i nastavnicima Srednje škole Viktorovac.
Srednja škola Viktorovac potpisala je ugovora sa Agencijom za mobilnost i programe EU za mobilnost učenika za 2023. godinu, broj projekta 2023-1-HR01-KA122-VET-000139112. Ugovor je potpisan na period od 1. rujna 2023. do 31. kolovoza 2024. godine. Financijska potpora koja je odobrena za provedbu ovog projekta mobilnosti učenika iznosi 28.912,00 Eura.
U suradnji s partnerima Rampart Gasztronómia, Spiler Original/Gozsdu Gasztronómia Kft. i Jamie Oliver's Diner Budapest/Berlin Felett Kft. u sklopu projekta „Expanding compentencies in the hospitality industry through a European experience - 2023“ planirano je obavljanje stručne edukacije/prakse i boravak 12 učenika naše škole u Budimpešti u Mađarskoj u trajanju od 17 dana (uključujući vikende i 2 dana putovanja). Projektom se želi omogućiti stjecanje kompetencija u ugostiteljskim zanimanjima kako bi učenici u budućnosti bili konkurentniji na tržištu rada. Kompetencije će učenici stjecati na različitim radnim mjestima povezanim s njihovim strukovnim obrazovanjem te profesonalnim posjetima i raznim radionicama vezanima uz njihovu struku. Tijekom stručne prakse će unaprijediti svoja postojeća znanja, vještine i kompetencije. Osim temeljnih znanja struke učenici, ali i nastavnici, povećati će svoje jezične kompetencije, razviti komunikacijske vještine, steći poslovne kontakte i povećati kulturološke kompetencije. Boravkom u Mađarskoj, učenici će razviti i unaprijediti međukulturalnu osviještenost koja se gradi boravkom u multikulturnim sredinama. Također, učenici će boravkom na mobilnosti razviti i unaprijediti brojne transverzalne vještine kao što je rad u timu, komunikativnost, snalaženje u novim situacijama te samim time povećanje samopouzdanja, strpljenja, upornosti i ustrajnosti. U životopisu će dobiti jednu vrlo rijetku stavku iskustva rada u inozemstvu, koja će ih razlikovati od ostalih kandidata za zapošljavanje, a svoje kompetencije će moći i dokazati jer će posjedovati Europass mobility dokument, a stečeni ishodi učenja priznat će im se putem ECVET sustava kreditnih bodova. Prijavom i sudjelovanjem na mobilnosti učenicima je pokriven trošak priprema za mobilnost, trošak prijevoza od Siska do Budimpešte i povratno, trošak smještaja na bazi punog pansiona tijekom cijelog boravka na mobilnosti te džeparac za slobodne aktivnosti, shopping i ostalo.
Mobilnost je predviđena za učenike koji u školskoj godini 2023./2024. pohađaju 2. ili 3. razred usmjerenja kuhar i konobar. Početkom rujna, na oglasnoj ploči Škole, objavljen je poziv učenicima i nastavnicima voditeljima za prijavu na natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ projektu „Expanding compentencies in the hospitality industry through a European experience – 2023“. Izborna komisija je temeljem definiranih kriterija za odabir učenika pregledala i procijenila pristigle prijave i motivacijska pisma te odabrala 12 sudionika i 2 nastavnika voditelja.
Učenici koji sudjeluju na mobilnosti su:
KONOBARI |
KUHARI |
Briški Leonarda |
Bulka Patrik |
Grbeša Angelo |
Dobrenić Antonio |
Pejčinović Maja |
Glešić Lea |
Sović-Malec Sandro |
Grizelj Darijo |
Slijepčević Maja |
Klišan Luka |
|
Milić Dino |
|
Pranjić Gabriela |
U pratnji učenika putovat će nastavnik kuharstva Sandi Bajrić i nastavnik ugostiteljstva Mario Kastmiler.
Učenici će u Budimpešti provesti 17 dana tijekom kojih će obavljati stručnu praksu, kuhari u 2 restorana koja se temelje na Jamie Oliver konceptu rada, a konobari u kompaniji koja se bavi cateringom za događaje od više tisuća ljudi, ovisno o svom zanimanju i iskazanim kompetencijama. Osim stručne prakse učenici će imati i bogat kulturni program obilaska Budimpešte uz organizirani posjet i razgled Gerbeaud kuće (Gerbeaud Cukrászda), pekare stare 165 godina.
U pratnji nastavnika-voditelja Sandija Bajrića i Marija Kastmilera, 12 učenika naše škole usmjerenja kuhar i konobar (2. i 3. razred), danas (24. 11. 2023.) je otputovalo u Budimpeštu u sklopu projekta Erasmus+ mobilnost u trajanju od 17 dana, tj. od 24.11. do 10.12.2023.
Učenici će odrađivati praksu u restoranima Jamieja Olivera i u kompaniji RaMpART Gasztronómia Kft. koja organizira catering za 1000+ ljudi čime će proširiti svoje ugostiteljske kompetencije.
IZDAVANJE PRIJEPISA I DUPLIKATA SVJEDODŽBI te UVJERENJA O BROJU SATI TEORIJE I PRAKSE
Upute i zahtjev nalaze se u priloženim dokumentima.
POPIS FRIZERSKIH SALONA u kojima budući učenici FRIZERI mogu obavljati PRAKTIČNU NASTAVU i s kojima će roditelji sklopiti UGOVOR O NAUKOVANJU za šk. god. 2024./2025. (.pdf)
RASPORED RADA STRUČNE SLUŽBE za STUDENI (.pdf)
POTVRDE ZA UČENIKE koje su se izdavale u administraciji škole od sada možete dobiti i digitalnim putem.
Upute u prilogu
POPIS LEKTIRE (.pdf)
« Srpanj 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
KALENDAR ŠKOLSKE GODINE 2024./2025.
POPIS UDŽBENIKA ZA ŠK. GOD. 2024./2025. (.pdf)
PRAVILNIK o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika (pročišćeni tekst SŠ Viktorovac)
GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE 2024_25.
IZMJENE I DOPUNE STATUTA ŠKOLE