preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 4. 10. 2010.

Ukupno: 527355
Ovaj mjesec: 1782
Ovaj tjedan: 331
Danas: 15
Povijest

Život i rad Škola je započela 1992. godine Odlukom Skupštine općine Sisak kao Ugostiteljska i trgovačka škola, kada joj je uz ime dodijeljena i sadašnja lokacija. Tada je Škola imala 19 odjeljenja i 608 učenika. Škola tada nije imala ni jednog kabineta neophodnog za obrazovanje kadrova u navedenim zanimanjima. Izuzetnim naporima svih zaposlenika i razumijevanjem odgovornih za prosvjetu Škola se postupno uređuje.

Paralelno s uređenjem i opremanjem Škole, širimo i svoju djelatnost uvodeći, pored redovnog, i programe obrazovanja odraslih, rukovodeći se interesom sredine u kojoj Škola radi i djeluje.

S obzirom da smo strukovna škola u trogodišnjem, četverogodišnjem i petogodišnjem trajanju, posebnu pozornost stavljamo na opremljenost praktikuma u kojima učenici stječu neophodna znanja i vještine. Tako danas naši učenici obavljaju vježbe u:
- praktikumu kuharstva - kuhari,
- praktikumu ugostiteljskog posluživanja - konobari,
- praktikumu fizerstva - frizeri,
- praktikumu zdravstvene njege - medicinske sestre/tehničari opće njege i
- farmaceutskom laboratoriju - farmaceutski tehničari.
 
Naš obrazovni sustav za nastavak obrazovanja na visokim i višim školama otvoren je uglavnom četverogodišnjem obrazovanju. Činjenica je da i među učenicima u trogodišnjim programima ima nadarenih i sposobnih za daljnje školovanje. Polazeći s tih pozicija, a potaknuti interesom učenika, zatražili smo i dobili verifikaciju za programe u obrazovanju odraslih:
- turističko-hotelijerski komercijalist i
- komercijalist,
što su novi programi na našem području, a omogućuju nastavak obrazovanja našim učenicima: kuharima, konobarima i prodavačima i time im otvaramo put prema visokim i višim školama.
 
Da bi škola bila škola, mora biti poznata i prepoznata u sredini u kojoj živi i radi, a Srednja škola Viktorovac Sisak, po svome je radu i rezultatima prepoznatljiva u gradu Sisku, Sisačko-moslavačkoj županiji i Republici Hrvatskoj, jer učenici naše Škole pod vodstvom svojih profesora sudjeluju na gradskim, županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima i na njima postižu zapažene rezultate.
 
Školski život i rad pored obaveznog programa, čine i brojne vannastavne aktivnosti u koje su uključeni naši učenici i tim su bogatim i razgranatim aktivnostima obogatili društveni i javni život Škole, Grada i Županije.
 
Ono čime se možemo i želimo posebice podičiti je Ministrovo priznanje za 2002. godinu za uspješan, kvalitetan i kreativan rad, a 2010. godine dobili smo i Priznanje Sisačko-moslavačke županije za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije.Obavijesti

Facebook

TražilicaInformacije za učenike

POPIS LEKTIRE (.pdf)


Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Dokumenti

KALENDAR AKTIVNOSTI

POPIS UDŽBENIKA za šk. god. 2018./2019. (.pdf)

PRAVILNIK o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika

GODIŠNJI PLAN I PROGRAM RADA ŠKOLE

STATUT ŠKOLE

PLAN klasifikacijskih oznaka i brojčanih oznaka za 2018.


Linkovi
preskoči na navigaciju